Ny projektledare på Human Growth Award

February 22, 2017

När jag fick frågan om jag ville vara med och projektleda Human Growth Award, tillsammans med min kollega Elisabet Wohlfahrt, var svaret självklart. Jag vill vara med och påverka och förändra synen på HR – från att vara en administrativ stödfunktion till att bli en affärsutvecklare med en självklar plats i ledningsgruppen. Att bli funktionen som leder förändring genom människor.

Som Katarina Berg, chef för 2016 års vinnande HR-team, säger: ”Förut skrev alla företag i sina årsredovisningar att medarbetarna var den viktigaste resursen men menade det inte. Idag är det verkligen så! Och HR är specialisterna – de vet vad som motiverar, engagerar och skapar prestation.

Att vi ska hylla de HR-team som lyckas driva förändringar, skapa engagemang och motivation och bidra till resultatet på sista raden, känns självklart för mig.

Om mig, Josefin Cohen, nytillsatt projektledare på Human Growth Award

Sedan drygt två år tillbaka jobbar jag på K2 Search, ett headhuntingbolag inom Wise Groupkoncernen. Även om jag arbetar både bransch- och funktionsbrett, har jag hunnit göra en hel del HR-rekryteringar till alla möjliga bolag och jag har på så sätt få en inblick i vad olika arbetsplatser söker hos en HR-chef. Utöver det driver jag tillsammans med en kollega vårt HR Executive-nätverk där vi bjuder in till mingel och inspirationsföreläsningar ett par gånger per år. Att få insikt i vad arbetsgivare söker i en HR-funktion och vad man som arbetstagare lockas av har bidragit till mitt stora intresse för HR och dess utveckling.

Hör gärna av dig om du har frågor om Human Growth Award, har behov av ny HR-chef alternativt själv är på jakt efter nytt!