Gräset är grönare där drömmar blir till verklighet – Finalisterna Gröna Lund

October 15, 2018

I Stockholms nöjespark handlar allt om att ha så roligt som möjligt. För att erbjuda detta behövs bästa möjliga service, vilket bolagets Artistservice (HR) tagit sikte på.

HR teamet håller öppet kvällstid alla dagar för att matcha sina ”artisters” arbetstider. Med 10.000 ansökningar per säsong där merparten står inför sitt första jobb gäller det att hålla tempo och fånga en positiv upplevelse. Rekryterarna screenar inte CVn utan har istället infört ett digitalt servicetest; vilket både parerar diskriminering och är resurseffektivt. De som tar sig vidare till audition och kan titulera sig artister och får en serviceutbildning och en enhetsutbildning samt kan se fram emot att få rotera mycket inom sin funktion. och på så sätt se många attraktioner under säsongen

HR har aktivt sporrat nyanlända att söka och konstaterar att ”Gröna-lund-svenskan” som infinner sig under säsongen räcker långt när det viktigaste hos artisterna är att vara serviceinriktade. De agerar inte insatsintensivt, utan långsiktigt, ett exempel är att medarbetare med funktionsvariation direkt erbjuds en anställning, och att man under de mörkare månaderna då parken är stängd i ett samarbete med Tillväxtverket kommer att öppna parkens kök som utbildningslokaler för att attrahera fler kockar.

Beviset på att man har roligt syns i återvändarsifforna, där 800 artister återvänder nästa säsong. På så sätt förverkligas också många drömmar där flera går in ansvarstjänster och ledarutbildas (det gäller även HR-teamet där de flesta kommer från driften, eller vad sägs om en Rekryteringschef som också  är expert på att tvinna sockervadd?)